Επικοινωνία: 694 591 0688 | 27420 25029

Φωτοβολταϊκά

Η Τσιράκος Energy δραστηριοποιείται στο χώρο των φωτοβολταϊκών που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας. Η ηλιακή ενέργεια αποτελεί μια από τις ήπιες μορφές ενέργειας και φιλικές ως προς το περιβάλλον λύσεις, ενώ τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει ένα ισχυρό σύμμαχο στους περισσότερους τομείς της καθημερινής μας ζωής.

Η Τσιράκος Energy έχει τη δυνατότητα και παρέχει αξιόπιστα ολοκληρωμένες λύσεις σε όλο το εύρος των πελατών της: μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε φωτοβολταϊκά συστήματα και τα παρελκόμενα αυτών στις ανταγωνιστικότερες τιμές της αγοράς. Παράλληλα παρέχει υπεύθυνα στους πελάτες της την καλύτερη λύση για κάθε ενεργειακή τους ανάγκη, τόσο κατά τη φάση σχεδιασμού ενός ενεργειακού φωτοβολταικού έργου όσο και κατά την υποστήριξη αυτού μετά την ολοκλήρωσή του.

Τι είναι τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα;

Αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ρεύματος) ονομάζονται εκείνα τα συστήματα ηλεκτροδότησης που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από τον ήλιο (φωτοβολταϊκά πάνελ) ή τον άνεμο (ανεμογεννήτρια) και την αποθηκεύουν σε συσσωρευτές (μπαταρίες), χωρίς απαραίτητα (μπορούν να παραμείνουν και συνδεδεμένα με το δημόσιο δίκτυο) να συνδέονται με το δημόσιο δίκτυο ηλεκτρισμού (AEH) παρέχοντας ενεργειακή αυτονομία με την βοήθεια φωτοβολταϊκών. Τα συστήματα αυτόνομης ηλεκτροδότησης μπορούν να είναι και υβριδικά στην περίπτωση που συνεργάζονται και με άλλες πηγές ενέργειας όπως ένα μικρό υδροηλεκτρικό, μια ανεμογεννήτρια ή ακόμη ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος.

Υπάρχουν 3 τρόποι να εκμεταλλευτείτε έξυπνα, οικολογικά και οικονομικά τον ήλιο και τα φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα

Net Metering

Να γίνετε αυτοπαραγωγός ενέργειας (net metering) με φωτοβολταϊκά και να καταναλώνετε το ρεύμα που παράγετε ενώ ταυτόχρονα θα είστε συνδεδεμένος με το δημόσιο δίκτυο (ΔΕΗ).

Φωτοβολταϊκά σε στέγες

Το πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά σε στέγες» με το οποίο τοποθετείται ένα φωτοβολταϊκό σύστημα και όλο το ρεύμα πωλείται στη ΔΕΗ η οποία αποζημιώνει τον χρήστη βάσει ταρίφας (ταρίφα – feed in tariff).

Αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα

Η εγκατάσταση ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος με το οποίο καταναλώνετε το ρεύμα που παράγετε ενώ έχετε τη δυνατότητα να αποσυνδεθείτε από τη ΔΕΗ (με μπαταρίες λαμβάνεται ρεύμα όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια – off grid / stand alone pv).